Voorkom Skype number highlighting

Door Luuk1983 op woensdag 1 april 2009 11:38 - Reacties (2)
Categorie: Programmeren, Views: 3.021

De skype plugin 'number highlighting' zorgt ervoor dat telefoonnummers op een website omgetoverd worden in klikbare links, waarbij de gebruiker door een klik op het nummer het betreffende telefoonnummer meteen in skype belt. Hoewel dit mooie functionaliteit is, is het ook mogelijk dat de layout van de pagina overhoop gehaald wordt of in sommige gevallen dat het telefoonnummer wegvalt. Zeker pagina's met veel dynamische elementen kunnen problemen krijgen.

We hebben zelfs wel eens gezien dat bij het opmaken van een nieuwsbrief in een webapplicatie dat skype tijdens het editen van de content een telefoonnummer vervangen had door Skype code, met als gevolg dat in de nieuwsbrief de skype code vast erin was komen te staan. Alle gebruikers kregen het betreffende telefoonnummer als skype nummer te zien.

Nou kan een gebruiker uiteraard de plugin in- of uitschakelen, maar als developer wil je soms de mogelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat die hele skype plugin van je telefoonnummer afblijft. Daarom kan de volgende meta tag gebruikt worden:

HTML:
1
<META name="SKYPE_TOOLBAR" content="SKYPE_TOOLBAR_PARSER_COMPATIBLE" />

Volgende: 'Oude' stijl global.asax file in .NET 2.0 04-'09 'Oude' stijl global.asax file in .NET 2.0
Volgende: Half Life 2 geinspireerd filmpje van Nederlandse bodem 03-'09 Half Life 2 geinspireerd filmpje van Nederlandse bodem

Reacties


Door Tweakers user Cloud, woensdag 1 april 2009 11:55

Handig! Dit kan ik wel gebruiken in onze webapplicaties. :) Maar ligt het aan mij, of lijkt die tag het juist aan te zetten? Dit aangezien er COMPATIBLE staat.

Door Tweakers user Luuk1983, woensdag 1 april 2009 11:59

@Cloud:
Ja ik vind het ook raar staan, maar dit is toch echt de manier om het uit te schakelen. Mooi dat je er wat aan hebt :)!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.