MIjn huis is opgeleverd!

Door Luuk1983 op dinsdag 21 april 2009 09:38 - Reacties (21)
Categorie: Het huis, Views: 7.253

Sommige wisten het misschien al, maar ik ben de de afgelopen (ruim) 2 jaar aan het wachten tot mijn nieuwbouwhuis in Wijchen, vlakbij Nijmegen, gereed zou komen. Afgelopen woensdag 15 April was het eindelijk zo ver!

Ik wilde eigenlijk al eerder een blog schrijven net na de oplevering, maar ja, je kent het wel: het is dan meteen even hectisch en druk. Ik heb nu ook nog geen foto's bij de hand. Die staan nog ergens op het fototoestel en die ligt bij mijn vriendin. Beschouw deze post als korte intro van een paar post over het huis en wat ik zoal doe en gedaan heb. Misschien dat ik mensen nog tips kan geven, of misschien dat jullie nog tips voor mij hebben.

Het huis ziet er van buiten zo uit op het ontwerp van de wijk:

Op de begane grond is een grote garage met een uitbouw, op de eerste verdieping is de woonkamer met keuken, op de tweede verdieping is de badkamer en twee slaapkamers.

Wat is er tot nu toe gedaan?
- De garagewanden zijn gelatexed
- De garagevloer is met betonverf geverfd, maar moet nog een keer
- De trapleuningen zijn geschuurd
- Alle muren, behalve in de garage zijn gespoten door een professionele spuiter.

En natuurlijk hoort daar een hoop werk omheen, zoals het verwijderen van alle stopcontacten en lichtschakelaars en radiatoren voordat er gespoten kon worden en het schoon en vlak maken van de muren en vloer van de garage. Als ik zie wat er gedaan is in 6 dagen, dan ben ik behoorlijk tevreden.

Ik zal binnenkort wat uitgebreider bij alles stil staan en wat foto's plaatsen!

Volgende: Review: Star Trek (2009) 06-'09 Review: Star Trek (2009)
Volgende: Waarde van een ingevuld wachtwoordveld achterhalen. 04-'09 Waarde van een ingevuld wachtwoordveld achterhalen.

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, dinsdag 21 april 2009 09:46

Hee, geinig, een drive-in woning met woonkamer op 1e verdieping!
Zo iets hebben m'n ouders ook, ik dacht dat dat soort woningen typisch jaren 70 waren en tegenwoordig niet meer gebouwd.

Zo te zien heb je uitbreidingsmogelijkheden om er een verdieping bovenop te zetten?

Door Tweakers user NielsTn, dinsdag 21 april 2009 09:49

Proficiat & veel klus-plezier!! :)

Door Tweakers user Fiander, dinsdag 21 april 2009 09:51

Alle muren, behalve in de garage zijn gespoten door een professionele spuiter.
sinds waneer zijn er profesionele junkies ?

OT :
netjes hoor, zit zelf ook te wachten op me nieuwe huisie, alleen gaat dat nog tot januari duren...
ben benieuwt naar de binnen fotos

Door Tweakers user Luuk1983, dinsdag 21 april 2009 09:57

@vanaalten:
Je grappig inderdaad he :) Dit zijn voornamelijk starterswoningen, waarbij de prijs natuurlijk zo laag mogelijk moet zijn. Het grondgebruik van de huizen is redelijk beperkt, aangezien grond = duur. Vandaar deze opzet.

@NielsTn:
Thanks :)

@Fiander:
Succes met wachten! Ik weet hoe irritant dat kan zijn. De eerste prognose was Q4 2008, toen werd het Feb 2009, toen werd het April/Mei 2009. Dat zijn behoorlijke tegenvallers! Ik hoop dat jouw prognose klopt! De binnen foto's komen er van de week aan!

Door Tweakers user Puc van S., dinsdag 21 april 2009 10:02

Ah op lambrasse of niet? Heb je daar naast de snelweg eigenlijk geen last van het geluid?

Door Tweakers user Luuk1983, dinsdag 21 april 2009 10:19

@M1lamb3r:
Inderdaad, project Lambrasse. Het ligt naast de snelweg, maar de A326 heeft sowieso erg stil asfalt en is geen drukke weg. Ook is het huis gemaakt om langs de snelweg te staan. De isolatie aan de achterkant is erg goed. Als je binnen bij het achterraam staat hoor je de snelweg nauwelijks.

Door Tweakers user _Apache_, dinsdag 21 april 2009 10:30

2 Jaar wachten? Damn, dat trek ik niet. Ben nu samen met vriendinlief aan het kijken voor een leuk appartementje en we hebben het er nu een maand ongeveer over, maar begint nu wel te kriebelen.

Door Tweakers user Arfman, dinsdag 21 april 2009 10:32

Heb je de muren laten spacken? Ons werd dat door veel mensen afgeraden, omdat het nieuwbouw is en je dan het vocht wat in de muren zit opsluit, met scheuren tot gevolg.

Door Tweakers user Luuk1983, dinsdag 21 april 2009 10:48

@Arfman:
Alles is gortdroog. Het huis is al een tijd waterdicht gelukkig. Scheuren zijn bijna niet te voorkomen, maar het voordeel van spacken is dat je dat relatief makkelijk kan bijwerken. Officieel wordt er altijd aangeraden eerst een stookseizoen bouwbehang te gaan hangen en daarna pas iets anders op de muren te doen. Maar goed, ik heb weinig zin om na een jaar nog es alle muren te gaan doen. Dat had ik wel gedaan als alles nog zeiknat zou zijn, maar op dit moment voorzie ik erg weinig problemen. Zo ben ik ook niet bang dat het laminaat wat er straks komt krom gaat trekken: ook de vloeren zijn kurkdroog.

Door Tweakers user Praetextatus, dinsdag 21 april 2009 11:10

Hey leuk man, gefeliciteerd. Ben idd benieuwd naar echte fotos. Ben zelf ook voorzichtig aan t kijken naar een woning. Of t nieuwbouw of oudbouw (whats in a name? :p ) wordt weet ik nog niet. Zoiezo wordt t pas ergens midden-eind 2010.

Door Tweakers user Packardhell, dinsdag 21 april 2009 11:20

Gefeliciteerd met de oplevering.

Ik ben al meerdere malen langs deze nieuwe 'wijk' gereden, dus ik ben wel benieuwd naar de specs (hoeveel m2/m3 etc).
Verder is Wijchen volgens mij wel een lekker dorp om in te wonen, met sowieso Nijmegen om de hoek.

Door Tweakers user Puc van S., dinsdag 21 april 2009 11:34

Ach afgezien van 2 steekpartijen waarvan met 1 fatale afloop is het wel een redelijk dorp om te wonen, Nijmegen heb je eigenlijk niet nodig (behalve dan voor het uitgaan ed.)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 april 2009 11:35]


Door Tweakers user smeerbartje, dinsdag 21 april 2009 12:05

Welke internetaansluiting ga je aanvragen?

Door Tweakers user Luuk1983, dinsdag 21 april 2009 12:16

@Packardhell:
Kijk eens op http://www.lambrasse.nl, daar heb je een hoop tekeningen en plattegronden :)

@smeerbartje:
Ik weet het nog niet. In Wijchen is een initiatief gaande voor glasvezel. Ik hoop dat dat wat wordt, maar in alle gevallen zal dat nog wel even duren. Ik wilde in eerste instantie voor Telfort gaan (zit praktisch op de telefooncentrale), maar die hebben de laatste tijd veel problemen doordat ze harder groeien dan verwacht. Dan kom je bij bijvoorbeeld Tele2, Online, Alice en dergelijke. Eigenlijk is het allemaal 1 pot nat. Bijna alles is een dochter van KPN en de aansluiting gaat gewoon via dezelfde hardware.

Door Tweakers user Anoniem: 198824, dinsdag 21 april 2009 12:22

Gefeliciteerd ;) Ben zelf sinds eind februari bezig in een nieuwbouwwoning. Grootste ergernis tot nu toe is dat werkelijk niemand zich aan zijn afspraken houdt en het uitgevoerde werk 1 groot drama is.
Vanavond komt de 4e 8)7 tuinman langs. De 1e drie zijn wel langs geweest en hebben alles opgemeten, daarna nooit meer wat van gehoord of gezien |:(
En ik maar denken dat we in een economische crisis zitten :+
Deze week ga ik starten met het aanleggen van een vast netwerk :9
In ieder geval veel klusplezier de komende weken 8-)

Door Tweakers user Luuk1983, dinsdag 21 april 2009 12:51

@bigdaddie:
Ik heb gelukkig geen tuin :P En het enige waar ik nu nog echt van afhankelijk ben is de leverancier van de keuken. Ik hoop dat dat een beetje goed gaat...

Door Tweakers user gxpower, dinsdag 21 april 2009 16:54

Ik woon ook in Wijchen, dan wel in de Aalsburg maar dan nog. Wijchen is heerlijk om te wonen, ze moeten alleen glasvezel maar even snel aanleggen :9 .

Toch snel gebouwd hoor die huisjes in de tijd dat ze echt aan het bouwen zijn geweest, de tijd ervoor reken ik maar even niet mee 8)7

Medewijchennaar,

Door Tweakers user AMD1800, dinsdag 21 april 2009 21:12

Ik had je blog vanmorgen al gelezen en ik zat net dus even die site van het Project te lezen. En als ik het goed begrijp heb je een schermwoning, mooie woning is dat :) Wel een beetje een kleine tuin, dus dat biedt geen mogelijkheid om buiten te bbq-en als je een grote familie hebt.. Maar wel best veel ruimte in de woning zelf, en als je op den duur geen garage meer wilt, kun je die ook vast heel makkelijk veranderen.

Ik had ook nog ewven de andere woningen bekeken en die hebben allemaal zon muur tussen het voorste huis en achterste huis, zodat ze dus geen achtertuin hebben. Wat ik me dan afvraag is of het niet donker achter in die huizen die dat hebben. Weet je misschien ook wel :)

Veel plezier met je woning alvast in ieder geval :)


Door ElmerNuh, woensdag 14 april 2021 14:41

http://connerhllg56666.getblogs.net/29916914/
продвижение сайтов в поиске


@kkk

Door AnthonyZep, zaterdag 22 mei 2021 03:35

Никаких продаж, партнерок, заказов и Kwork. Идеальный заработок без вложений!
автодоход до 130 000 рублей в месяц https://bit.ly/3wjIev6
после запуска системы вы будете получать доход, как минимум еще 10 лет
- зарабатываете на обычных картинках.
- копируету картинку из указанного источника
- загружаете картинку на сервис
- делаете настройки по инструкции
- выводите деньги
- пожизненный пассивный доход
Перейти для оплаты https://bit.ly/2RtQ9Hq

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.