Nieuwe phone: Nokia E66

Door Luuk1983 op maandag 13 juli 2009 12:11 - Reacties (10)
Categorie: Mobiele telefoons, Views: 4.157

Ik ben vrij jong begonnen met mobiele telefoons. In de tijd dat betaalbare mobiele telefoons op de markt begonnen te komen heb ik er vrij snel 1 gekocht. Ik was toen geloof ik iets van 12 jaar oud. In de 14 jaar mobiele telefoons (ik ben nu 26) heb ik denk een bescheiden aantal toestellen gehad:

- Motorola M3688 (je weet wel, die dikke van Telfort met dat klepje)
- Nokia 3210
- Nokia 8210
- Nokia 6610i
- Qtek 8500 (Qtek is tegenwoordig HTC. Windows mobile telefoon)
- HTC Touch (Windows mobile)

Nokia heeft naar mijn mening altijd degelijke telefoons gemaakt die vooral erg simpel werken. Geef een willekeurig iemand een willekeurige Nokia en waarschijnlijk dat hij of zij binnen een paar minuten de belangrijkste functies kan vinden.

Na de Nokia's heb ik een tijdje Windows Mobile gehad. De Qtek 8500 was een niet-touchscreen toestel. Best aardig moet ik zeggen, alleen het toestel was zo brak als de nete, zodat ze na 2 jaar bij bosjes kapot gingen. Echt snel waren ze ook niet.
De HTC Touch was wel een touchscreen toestel waar ik super veel problemen mee heb gehad. Met custom firmware was dit toestel nog best wel snel, en goed te doen met je vingers ipv een stylus.

Ik heb nu een nieuw toestel: een Nokia E66 (zie nokia site: http://www.nokia.nl/ontde.../alle-telefoons/nokia-e66)

http://twilightwap.com/MOBILE/images/nokia/big/E66-1.jpg

Ik wil in mijn blog even kort wat ervaringen in een leuk verhaaltje pleuren, ik zal misschien binnenkort nog es een productreview schrijven, die utieraard wat serieuzer van aard zal zijn.

De E serie van Nokia is bedoeld voor de zakelijke markt. Je vind in de E serie dan vooral toestellen met veel features, volwaardige querty toetsenborden en snelle dataverbindingen. De E66 is geen uitzondering, hoewel de invoer bij dit model niet via een qwerty toetsenbord gaat. Hiermee valt het toestel qua prijs in de onderkant van de E serie. Ik heb gekozen voor een Nokia omdat ik het ff helemaal gehad heb met Windows Mobile telefoons. Ik vind Windows mobile absoluut het beste platform om aan te klooien en waarbij je de grootste vrijheid hebt om dingen te customizen en in te stellen. Maar na een tijd windows mobile wil ik nu gewoon een telefoon die fatsoenlijk belt en snel is. Ik doe namelijk niet zoveel meer behalve bellen en smsen en af en toe een site checken. Een voorwaarde vanuit het werk is dat syncen met exchange mogelijk is.

De E66 heeft als belangrijkste features:

- syncen met outlook en exchange
- GRPS/3G/Wifi
- GPS receiver
- Tilt sensor
- 3.2MP camera met flitser

Daarnaast kan de E66 switchen tussen 'business' en 'private', waardoor bijvoorbeeld kleuren en dergelijke aangepast kunnen worden tussen zakelijk en privé gebruik. Dit is om mensen die hun telefoon zowel zakelijk als privé gebruiken tegemoet te komen. Een leuke feature, die ikzelf niet gebruik.

Het eerste wat opvalt is dat de E66 erg stevig en solide is. Het slide mechanisme gaat erg soepel en schuift vanzelf verder open als je 'm meer dan de helft open geklapt hebt. Er is nergens een kraak of piep te vinden. Ook vind ik het toestel voor een zakelijk toestel er verassend leuk uitzien. Het is degelijk, maar niet saai.

Ik kom er nu ook pas achter hoe takke traag die windows mobile telefoons eigenlijk zijn. Als ik nu op de groene 'opnemen' toets druk hoef ik niet eerst te wachten om te kijken of ik wel goed gedrukt heb. Ook de menu's zijn simpel en snel te navigeren. De belangrijkste functie zijn zo te vinden, zoals gebruikelijk is bij Nokia.

Het instellen van mijn exchange account via 3G was ook een eitje. Als je de gegevens van de exchange server (zoals gebruikersnaam, wachtwoord, server adres etc) bij de hand hebt is het een kwestie van de wizard doorlopen. Binnen 5 minuten was mijn mail en agenda gesynced.

Het fototoestel vind ik totaal onboeiend, omdat een telefoon (ookal heeft ie 12MP) gewoon slechte foto's maakt. Period. Deze Nokia is geen uitzondering. Met voldoende licht maakt de 3.2MP camera aardige plaatjes die zeker niet onaardig zijn als je onverwacht ineens spontaan een foto wil maken, maar met minder licht worden de foto's echt dramatisch slecht, waarbij je allerlei groene ruis en strepen over het beeld krijgt. De fliters stelt met zijn ledje natuurlijk ook niks voor en is alleen geschikt om objecten binnen een meter ofzo enigszins te kunnen verlichten.

De batterij van de E66 is behoorlijk slecht. Als ik mijn telefoon instel om constant mijn mail te syncen, dan is de batterij binnen een dag leeg. Als ik daarbij nog veel ga bellen nog eerder. Ik heb daarom mijn mail sync maar om het kwartier gezet. En buiten kantoortijden en dagen (dus tussen 18:00 en 8:00 en in het weekend) doet hij slechts om de 4 uur een sync. De accu gaat dan tussen de 2 a 3 dagen mee. Ik ben bang dat dit gewoon een gevolg is van een relatief licht en dun toestel met veel features. Ik had echter wel gehoopt dat de Nokia het beter zou doen dan mijn HTC touch, die het ook 2 a 3 dagen volhield, maar dan WEL met constant syncen.

Verder heb ik op dit moment niet zoveel te vertellen over dit toestel. Ik stel voor dat als je vragen hebt dat je even een reactie post, of me een PM stuurt.

De conclusie is dus:
+ Mooi, degelijk toestel
+ Veel features
+ Snel
- Kut accu
- Kut camera, zeker bij weinig licht.

Al met al ben ik eindelijk weer eens tevreden met een telefoon, na al die windows mobile dingen.

Volgende: Ode aan het vergezicht 08-'09 Ode aan het vergezicht
Volgende: Nieuw Media Center en de ideale software 07-'09 Nieuw Media Center en de ideale software

Reacties


Door Tweakers user Magnetra, maandag 13 juli 2009 12:18

Feli met je aankoop :) .

Door Tweakers user Afvalzak, maandag 13 juli 2009 12:44

Een accu voor de kut, die is nieuw voor me!

Door Tweakers user Big Womly, maandag 13 juli 2009 12:47

Proficiat met je nieuwe foon! :)

Ik heb de indruk dat Nokia ver achteruit is gegaan als het op hun batterijen aankomt. Met m'n 3210 en 3510i kon ik gerust een week rondlopen zonder hem opnieuw te moeten opladen (veel bellen met die dingen doe ik dus niet :) ) Maar mijn laatste, de 6131, hangt na een 3-tal dagen al terug aan het stopcontact. Toegegeven, m'n bluetooth staat zowaar permanent aan, maar veel data wordt daar niet over verzonden, maar daar staat dan weer tegenover dat sinds ik een gsm van m'n werk heb (3109c, die weer wel een deftige accuduur heeft) gebruik ik de mijne enkel nog om oproepen en sms te ontvangen.

GSM's zijn op technologisch vlak veel te snel vooruit gegaan en de accu's zijn niet mee doorontwikkeld :(

Door Tweakers user Fiber-, maandag 13 juli 2009 13:06

Nokia begint enorm bagger te worden qua kwaliteit, vooral de sliders van Nokia hebben nogal de neiging om los te gaan zitten.
Ik heb hier een N95 8GB en een 6500 Slide en allebei kun je ze gebruiken als sambabal, en ik ga zeker niet ruw om met mijn telefoons.
Volgens Nokia hoort dat zo blijkbaar, toen ik ermee naar een service point ging zagen ze het probleem totaal niet, direct kreeg ik een antwoord als "Maar hij doet het toch nog meneer" |:(
Nee Nokia heeft in mijn ogen zwaar afgedaan, ik zoek een telefoon die langer dan een jaar meegaat zonder kuren. :Y)

Door Tweakers user Magnetra, maandag 13 juli 2009 13:15

Sony Ericsson ftw, trouwens :P .

Door Tweakers user Piggen, maandag 13 juli 2009 14:11

Mooi ding (al ben ik geen fan van sliders, of andere mechanismen die kapot kunnen gaan). Heb zelf een E51, die helaas nu voor de vierde keer is opgestuurd. Verder een heel fijn toestel, maar toch slikken na 4-5 jaar Sony Ericsson, die me aanzienlijk minder in de steek lieten.

Door Tweakers user dna-ghost, maandag 13 juli 2009 14:59

Hehe die motorola heb ik ook gehad met dat klepje. Wat een ding was dat haha :)

Door Tweakers user Magnetra, maandag 13 juli 2009 15:54

@Piggen
Sony Ericsson ftw, dat zei ik toch :+

Door Tweakers user Icyzer, maandag 13 juli 2009 16:55

epic_fail meeens :P heb nu een 5800 mooi dingetje, maar het feit dat mijn w850i het na 2jaar misbruik nog steeds doet zegt wel iets. ding is ik weet niet hoevaak gevallen van 1m+ nooit problemen.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.