Brutes: zinloos verslavend spel

Door Luuk1983 op donderdag 12 november 2009 12:49 - Reacties (10)
Categorie: Games en gaming, Views: 4.526

Soms kom je van die spellen tegen die compleet nutteloos zijn. Spellen waar je zelf en al je vrienden het erover eens zijn dat het een echt nutteloos spel is en dat het zonde van de tijd is. Maar toch blijf je het spelen. 'My brutes' is zo'n spelletje. Compleet overbodig en met veel te weinig mogelijkheden, maar tòch ga je ermee door.

My brutes is een flashspelletje en is simpel qua opzet: je maakt een 'brute' aan. Een virtueel poppetje. Met dat poppetje ga je tegen andere 'brutes' vechten. De dag dat je je brute aangemaakt hebt mag je 6 keer tegen een andere brute vechten, daarna mag het nog 3 keer per dag. Het is dus echt zo'n spelletje om elke dag even 5 minuten te doen. Met die gevechten wil je experience points, waarna je brute geupgrade wordt, meer wapens krijgt en meer special abilities. En ik zeg expres geupgrade WORDT, aangezien je hier zelf geen invloed op hebt, maar daarover straks meer.

Nu eerste even een overzicht van een 'cell'. De begin pagina van je brute:

http://tweakers.net/ext/f/jHB6mCWHIe2WI8EbbpQjWuXj/full.jpg

Je brute heeft dus een aantal eigenschappen: speed, agility en strenght. Daarnaast heb je special ability's, zoals extra armor, snelle aanvallen, mogelijkheid tot het afpakken van een wapen etc. Je brute krijgt in de loop van zijn progress beschikking over meerdere en zwaardere wapens. Als brutes tegen elkaar vechten ziet het er zo uit:

http://tweakers.net/ext/f/tuAzOZADGfer277Xb9huD70S/full.jpg
Je kan dit gevecht ook bekijken via: http://luuk1983.mybrute.com/tf/6216665

Tot zover ziet het er allemaal best leuk uit. Grafisch is het voor een flashspel best OK en je hebt een hoop mogelijkheden. Echter... Je hebt echt 0,0 invloed op alles. Het enige wat je zelf kan bepalen is tegen wie je vecht. De verloop van het gevecht, welke wapens je krijgt, welke eigenschappen geüpgrade worden, welke special abilities ke krijgt etc. worden door het spel bepaald. Vandaar dus een compleet zinloos spel. Echter, ik wil zo graag hoger komen, ondanks dat ik er zelf niks aan kan doen, dat ik het blijf spelen. Het is net als kijken naar een voetbalwedstrijd: je hebt er zelf geen invloed op, maar je hoopt wel dat er door jou 'cluppie' gewonnen wordt. Zo voel ik me ook bij een gevecht met mijn brute.

De mogelijkheden van dit spel zijn dus beperkt. Grafisch is het best goed, maar ook lang niet alle menu's zijn lang niet altijd even logisch. Sommige opties zijn lastig te vinden. En als je je drie gevechten gehad hebt op een dag, dan kan je helemaal niks met dit spel.

En toch blijf ik spelen. Mooi he?

SPAM MODUS:
Mocht je desondanks toch zin hebben om mee te doen, wordt dan mijn pupil, dan doe je mij er een plezier mee. Ik krijg namelijk ook experience via pupils. Om een pupil te worden meld je aan via deze link: http://temp2000.mybrute.com. Je hoeft niks aan persoonlijke gegevens in te vullen. Zelfs een wachtwoord op je brute is niet verplicht. Ik raad je wel aan dit zo snel mogelijk te doen, aangezien andere spelers anders met jouw brute kunnen spelen. Wachtwoorden kunnen NOOIT recovered worden! Dus verlies 'm niet. En mocht je nog in een clan willen, mijn clan 'Brutal_Alliance' heeft nog plek genoeg!

Volgende: XBox360 vs PS3: fanboy heaven 11-'09 XBox360 vs PS3: fanboy heaven
Volgende: [C#] Error na Response.Redirect 11-'09 [C#] Error na Response.Redirect

Reacties


Door Tweakers user himlims_, donderdag 12 november 2009 12:52

misschien wil je ook even hier kijken;
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1348778 /31 link

vond het gehele principe beetje vreemd; komt er op neer hoe meer jij jouw link spamt hoe hoger jouw char uiteindelijk wordt... toch :?

//edit - okay had ik het concept verkeerd begrepen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 12 november 2009 13:27]


Door Tweakers user Luuk1983, donderdag 12 november 2009 13:00

@himlims:

Ja en nee, je krijgt experience door te vechten. Je kan dus prima zonder pupils om hoger te komen. Echter om SNELLER hoger te komen zijn pupils wel belangrijk. Als pupils levelen dan krijg je ook experience points. In de praktijk zie je dan ook dat de nummer 1 brute iets van 30.000 pupils heeft ofzo.

Nou moet het wel leuk blijven natuurlijk, dus ik ga niet overal me link spammen. Maar ik wilde dit stukje toch al eens schrijven en tja die mogelijkheid laat ik niet voorbij gaan ;)

Door Tweakers user Saffie_time, donderdag 12 november 2009 13:15

Dus een pyranmidespel.
Ik kan namelijk hier geen andere omschrijving voor vinden :P

Heb het wel geteld 2 hele dagen gespeeld en toen was voor mij de lol er wel vanaf.


Door Tweakers user nowell, donderdag 12 november 2009 14:37

Ik snap het niet...

Ook ik heb een brute aangemaakt en even 6 potjes "gevochten".
Maareh... echt vechten is het natuurlijk niet, je kan helemaal niks aanpassen :?

het enige wat je kan is aanklikken "ga naar arena", "kies je opponent" en "FIGHT!"
...en dan... afwachten maar...

dan is voor mij de lol er nu al af.

[Reactie gewijzigd op donderdag 12 november 2009 14:38]


Door Tweakers user Luuk1983, donderdag 12 november 2009 14:43

@nowell:
quote: Luuk1983 in zijn blogpost hierboven
Tot zover ziet het er allemaal best leuk uit. Grafisch is het voor een flashspel best OK en je hebt een hoop mogelijkheden. Echter... Je hebt echt 0,0 invloed op alles. Het enige wat je zelf kan bepalen is tegen wie je vecht. De verloop van het gevecht, welke wapens je krijgt, welke eigenschappen geüpgrade worden, welke special abilities ke krijgt etc. worden door het spel bepaald. Vandaar dus een compleet zinloos spel.

Door Tweakers user nowell, donderdag 12 november 2009 15:57

Klopt, klopt...

Mijn reactie kwam niet over zoals ik bedoelde.

Ik had je post gelezen en wist dus dat je 0,0 invloed had op het spel(verloop).
Toch, na het lezen van je post, verleidde ik me tot het aanmaken van een Brute maar kwam bedrogen uit.

Ik vind de opzet geinig en ik denk dat deze game best wel potentie heeft, mits de makers het gaan uitbreiden en de interactie vergroten. (WEL zelf je upgrades kiezen, WEL zelf je special abilities kiezen etc.)

Door Tweakers user Luuk1983, donderdag 12 november 2009 16:19

Ik heb er in de tussentijd 24 pupils erbij, gezellig :D


Door Tweakers user Deathraven, donderdag 12 november 2009 17:29

Heh, ik klik er af en toe ook nog wel eens doorheen. Zo frustrerend als je verliest omdat je brute geen wapen pakt ofzo. :P

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.