Onverklaarbare game problemen

Door Luuk1983 op maandag 16 november 2009 22:26 - Reacties (9)
Categorie: Games en gaming, Views: 3.977

Soms kom je van die problemen tegen die je door te zoeken op internet eindelijk kan oplossen, maar waar je zelf absoluut niet opgekomen was.

Zo had ik eens een probleem met steam. Als ik een steam spel opstartte, dan minimaliseerde het venster met het spel erin meteen. Als je dan op de taakbalk klikte, dan werd het venster weer gemaximaliseerd, maar meteen daarna, hoppa, weer geminimaliseerd. Het mag duidelijk zijn dat er dan niet echt te gamen valt ;) Waar lag het aan? Aan Skype. Ja, Skype ja, dat programma waarmee je kan bellen. Zodra je skype aan had staan kon je geen enkele steam game spelen. Ik heb tot op de dag van vandaag nog niet gesnapt wat deze met elkaar te maken hebben en hoe Skype het voor elkaar kan krijgen dat spellen niet opstarten, maar een update van Skype heeft het probleem opgelost.

Nou had ik laatst weer een nieuw probleem. Spellen worden met een redelijk constante interval van ongeveer 30 minuten geminimaliseerd. Het spel crasht niet en wordt ook niet afgesloten, maar gewoon geminimaliseerd. Je kan vervolgens gewoon het venster weer maximaliseren en verder gaan. Gelukkig detecteren veel spellen wanneer je naar de desktop terug gaat en deze spellen gaan dan automatisch op pauze. Bijvoorbeeld Fifa 2010 doet dat. Ik denk dus: hebben ze weer es iets fout gedaan met steam! Maar het bleek niks met steam te maken te hebben. Ook andere spellen blijken dit probleem te hebben. Maar goed, ik heb dus eerst het steam forum bekeken en wat blijkt? Dit is een known bug van AVG 9! Wederom: wat hebben games/steam en AVG met elkaar te maken?? Ik merkte ook dat programma's soms ineens de focus verliezen, zoals de textbox in mijn browser waar ik deze post in aan het typen ben. Dit komt voor als je een update doet van oudere versies van AVG. Als je het hele programma verwijderd en handmatig alle mappen verwijderd en opnieuw installeerd moet het probleem opgelost zijn. Blijkbaar pakt AVG elke keer de focus om het half uur (update check ofzo?)

Dit zijn echt van die problemen waar je zo weinig mee kan. Ik ben blij dat ik ze kan oplossen, maar ze maken de PC niet echt tot een makkelijker game-platform. Hopelijk help ik er in ieder geval mensen mee door deze problemen en oplossingen te posten.

Volgende: Upgrading Enterprise fase 2 11-'09 Upgrading Enterprise fase 2
Volgende: XBox360 vs PS3: fanboy heaven 11-'09 XBox360 vs PS3: fanboy heaven

Reacties


Door Tweakers user C.J.V., maandag 16 november 2009 22:43

Ik heb eigenlijk nooit last gehad van deze of vergelijkbare problemen :)

Door Tweakers user Luuk1983, maandag 16 november 2009 22:49

@C.J.V.:
Het zijn ook vaak combinaties met specifieke versies van bepaalde programma's in combinatie met andere specifieke versies van andere bepaalde programma's. Dus de kans is niet zo groot natuurlijk, maar het KAN natuurlijk wel ;)

Door Tweakers user TheMazzter, dinsdag 17 november 2009 00:02

Hmm, nu je het zegt: ik heb vandaag geupgrade naar AVG9 omdat ik telkens als ik aan het gamen was een schermpje voor m'n neus kreeg met een waarschuwing om toch vooral maar even de volgende versie te installeren. Maar toen ik AVG9 had geïnstalleerd, minimaliseerde m'n BF2 nog steeds, en het ergste is dat het spel telkens ook gelijk helemaal vastliep.

Door Tweakers user elmo_1978, dinsdag 17 november 2009 09:57

hé dit probleem klinkt bekend.
en heb net ook AVG 8 naar 9 geupdate.
Zal vanavond even kijken of deze truc ook voor mij werkt.

Want dan is het wel een makkelijk oplossing.

Door Tweakers user FlowinG, dinsdag 17 november 2009 10:05

Ik kwam er laatst op een lanparty erachter dat een spel (Call of Duty 4) op onverklaarbare wijze kan crashen terwijl hij thuis wel gewoon opstartte of andersom. Bleek dat je een microfoon aangesloten moet hebben! Over gekke verbanden gesproken :X

Door Tweakers user DanielG, dinsdag 17 november 2009 15:34

Sinds AVG 9 heb ik inderdaad dat dragon age origin om de zoveel tijd minimaliseert, ik zat er al aan te denken om een kleine prog te schrijven die om de seconde logt welke programa op de foreground staat. Ik zal even kijken of dat dan een AVG9 window is.

Door Tweakers user Roytoch, dinsdag 17 november 2009 16:03

Lekker aan het CS-en, sluit je cs af, ga je naar CoD, klapt die er uit omdat steam zo nodig wat newsvensters omhoog moet knallen tijdens het spelen :(

Door Tweakers user DanielG, dinsdag 17 november 2009 21:32

Leuk, ik heb wat gevonden met het loggen (duurde wel bijna een half uur maar dan heb je ook wat):

tijd, (handle), [classname], windowtext

20:55:18 (131226) [Progman] Program Manager
20:55:25 (787838) [DASplash] DragonAge
20:55:27 (5571566) [DragonAge] Dragon Age
21:23:09 (1247268) [#32770] Webbrowser

De focus steler is een dialog box genaamd "Webbrowser".
Ik heb geprobeerd de bijbehorende programma te vinden met Spy++ maar de window bestond al niet meer, ik vermoed toch dat het AVG9 is. Ik zal de logger uitbreidden zodat de proces id/naam/path ook meegelogt wordt.

//update:

22:53:09 (3213318) [#32770] Webbrowser
Process: avgtray (Thread: 2820 Process:2572)

Het wordt dus inderdaad door AVG veroorzaakt.
Na wat zoeken op internet (goh had ik eerder kunnen doen) blijkt dit al gemeld te zijn, dit soort meldingen dus.

@Luuk1983:
Ik heb AVG 9 (gratis versie 9.0.707), ik zal een herinstatie proberen, tnx.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 november 2009 23:02]


Door Tweakers user Luuk1983, dinsdag 17 november 2009 22:46

@DanielG, interessant inderdaad! Ik heb AVG 9 gedeinstalleerd en vervolgens de AVG map in C:\program files (x86)\AVG handmatig gedelete. Daarna een nieuwe installatie en inderdaad: tot nu toe heb ik het probleem niet meer :)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.