Steam install: removable media of verplaatsen

Door Luuk1983 op maandag 7 juni 2010 15:54 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 6.315

Beste medetweakers,

Na een hoop klooien ben ik erachter hoe je steam kan installeren op een 'removable media' device, of hoe je achteraf je steam install kan verplaatsen. De standaard setup staat een installatie op een removable device namelijk niet toe. En die 'fix' wilde ik jullie niet onthouden.

Ik was laatste bezig om mijn EEE PC 701 weer eens opnieuw te installeren. Dit oude netbookje is dan misschien wel traag, heeft een te klein scherm met te lage resolutie en een tenenkrommende kleine harddisk van 4GB, maar toch is het best een geinig ding voor op vakantie.

In mijn oneindige wijsheid besloot ik om wat kleine, oude spelletjes te gaan installeren. Maar omdat de harddisk slechts 4GB is, wil ik daar in principe geen spellen op zetten. Nou heb ik een paar spellen op steam die prima te spelen zijn op de EEE. Zo heb ik de Commander Keen complete pack ooit aangeschaft. Super lache en retro! En natuurlijk prima te draaien op een EEE.

Nou wil het zo zijn dat steam applicaties altijd in een submap van de steam client gedownload worden. Dit kan je ook niet veranderen: steam gaat ervan uit dat de applicaties in de submap 'SteamApps' staan. Zoals gezegd, ik wil geen spellen installeren op de harddisk van de EEE. Ik heb daarnaast een 8GB SDHC kaartje die in principe snel genoeg is voor spellen. Om de spellen dus op de SDHC te krijgen moet ik steam dus op de SDHC kaart installeren.

MAAR.... de steam setup staat het niet toe om het programma op een removable device te installeren. Na een hoop zoeken ben ik erachter hoe je het toch voor elkaar kan krijgen. Je kan deze instructies ook gebruiken om je steam installatie achteraf te verplaatsen.
NOTE: Ik aanvaard geen enkele verantwoordelijkheid bij verlies van gegevens :+
  • Installeer steam 'gewoon' op een vaste harddisk
  • Nadat de setup klaar is, kopieer steam.exe en de map 'SteamApps' naar de lokatie waar je de installatie eigenlijk wilde hebben.
  • Klaar! Steam gaat zichzelf 'updaten' en trekt vervolgens zelf de laatste versie van alle andere files van het internet. In feite heb je aan steam.exe dus voldoende.
Je kan dit ook gebruiken als je stream folder te groot begint te worden en naar een andere disk verplaatst moet worden. De 'SteamApps' folder bevatten alle gedownloadde games.

Hopelijk heeft iemand hier wat aan.

Volgende: OnLive: werkt het? 10-'10 OnLive: werkt het?
Volgende: Is groen wel groen? 03-'10 Is groen wel groen?

Reacties


Door Tweakers user Chandd!, maandag 7 juni 2010 16:11

Hier heb ik zeker wat aan!
Dank je!

Door Tweakers user eagle00789, maandag 7 juni 2010 16:12

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan: via subst een schijfletter aanmaken naar je sd kaart en installeren die hap.

Door Tweakers user Luuk1983, maandag 7 juni 2010 16:49

Uhm, mijn SD slot heeft gewoon een schijfletter, maar hij is geregistreerd als removable device. En dat vind de setup van steam niet leuk. Of kan het anders met subst?

Door Tweakers user epTa, maandag 7 juni 2010 17:08

Ik heb onlangs alleen mijn steamapps verplaatst, omdat de games te groot werden voor mijn sdd. Herinstalleren op een andere HD kwam niet eens bij me op, dus het volgende gedaan.

Move steamapps naar je andere schijf
en dan gewoon cmd (als admin)
mklink /J X:\Prog\Steam\steamapps Y:\steamapps

Hiermee maak je directory junction aan (kan alleen onder vista & 7) waardoor steam totaal niet klaagt, maar ik tenminste wel grote spellen kan downloaden.

[Reactie gewijzigd op maandag 7 juni 2010 17:08]


Door Tweakers user thaan, maandag 7 juni 2010 19:29

Wat epTa zegt, gewoon een symlink/alias maken en klaar met die hap.

Door Tweakers user Luuk1983, maandag 7 juni 2010 22:15

Interessant inderdaad! :)

Door Tweakers user Stouten, dinsdag 8 juni 2010 12:41

Met diskpart kun je je sd card zo formateren dat deze als normale hdd gezien word.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.