Mobiel kwijt? En nu?

Door Luuk1983 op donderdag 14 maart 2013 12:10 - Reacties (31)
Categorie: Software, Views: 16.982

Af en toe lees je van die handige tips waarvan je denkt: goh, daar heb ik eigenlijk nog nooit zo bij stil gedaan. Als het ware een probleem waarvan je niet wist dat je het had en wat je met een kleine moeite kan oplossen. Vandaag kwam ik iets dergelijks tegen en dat wil ik graag met jullie delen.

Want stel, je raakt je mobiele telefoon kwijt. En stel, er is een eerlijke vinder die graag je telefoon wilt terug geven, hoe weet de eerlijke vinder van wie de telefoon is?

Het probleem mag duidelijk zijn. Tegenwoordig wil iedereen graag zijn gegevens veilig houden en heeft daarom logischerwijs iets in de vorm van een lockscreen met code. Maar hoe kan iemand nou zien van wie de telefoon is? Vroeger kon je nog door een adressenboek bladeren, maar door een lockscreen is dat vaak niet meer mogelijk. Het lockscreen dan maar weghalen is ook niet echt een optie, dus wat doe je dan?

Soms liggen de dingen heel erg voor de hand: maak een eigen afbeelding voor je lockscreen met daarop informatie over hoe iemand je kan bereiken. Een (alternatief) telefoonnummer of e-mailadres is eigenlijk al genoeg, zolang iemand maar contact met je kan opnemen. Volgens mij is dit een hele kleine moeite wat een hoop mensen een hoop ellende had kunnen besparen.

Dat wilde ik even met jullie delen.

Met dank aan de Vodafone advertorial op nu.nl

Volgende: Use VLC to play multiple video clips on multiple computers in sync 06-'13 Use VLC to play multiple video clips on multiple computers in sync
Volgende: Viral launch TNT in België 04-'12 Viral launch TNT in België

Reacties


Door Tweakers user Peetz0r, donderdag 14 maart 2013 12:15

Android heeft uitzichzelf de mogelijkheid om tekst (zoals een email-adres) op het lockscreen achter te laten :)

Edit: die feature heeft ook letterlijk "Info eigenaar".

[Reactie gewijzigd op donderdag 14 maart 2013 12:16]


Door Tweakers user iAdema, donderdag 14 maart 2013 12:18

iOS kan met de "zoek mijn iPhone" dit ook.
Je kunt dan vanaf je computer thuis een bericht op de telefoon achterlaten.

Door Tweakers user phex, donderdag 14 maart 2013 12:49

Het probleem met een telefoon van 600e+ is dat de verleiding wel heel groot is om hem niet terug te brengen.

Door Tweakers user Gtoniser, donderdag 14 maart 2013 13:32

Op android kun je de geweldige app Cerberus gebruiken.
Hiermee kun je als je je telefoon kwijt bent van allerlei opties gebruiken, waaronder bericht op lockscreen, bericht sturen naar telefoon, tracking, remote wipe, etc.

Door Tweakers user RoadRunner84, donderdag 14 maart 2013 13:34

Yup, owner info invullen en ik krijg een mooie ticker tussen mijn clock en gesture lock field met mijn adres, naam en alternatief telefoonnummer erop.

Door Tweakers user Luuk1983, donderdag 14 maart 2013 14:32

Het is goed om te zien dat er meerdere mogelijkheden zijn. Bewustwording is het voornaamste doel van m'n blog en een achtergrondje op je lockscreen leek me het minste moeite (iig minder moeite dan apps installeren, configureren etc). Maar er zijn dus een hoop andere mogelijkheden, met name bij Android, dus dat is hartstikke mooi :) Ik zeg: doen!

[Reactie gewijzigd op donderdag 14 maart 2013 14:50]


Door Tweakers user sypie, donderdag 14 maart 2013 15:11

Ik zal eens kijken of ik dit kan vinden op mijn 6310i. Ik ben wel bang dat ik die kwijtraak namelijk, het is een museumstuk.

Door Tweakers user nooberke, donderdag 14 maart 2013 18:37

Heb mijn mailadres als info op mijn lockscreen staan, standaard optie in Android :+

Door Tweakers user AW_Bos, donderdag 14 maart 2013 18:44

sypie schreef op donderdag 14 maart 2013 @ 15:11:
Ik zal eens kijken of ik dit kan vinden op mijn 6310i. Ik ben wel bang dat ik die kwijtraak namelijk, het is een museumstuk.
Nieuwe geluids/belprofiel maken met jouw naam, en die instellen via een korte tik op de aan/uitknop.

Door Tweakers user TenTimes, donderdag 14 maart 2013 19:59

Android lost voor Android. Geeft je complete controle op afstand via pc of sms. Helemaal gratis en heeft de mogelijkheid om onzichtbaar gemaakt te worden (de app, niet de telefoon :+ ).

[Reactie gewijzigd op donderdag 14 maart 2013 20:00]


Door Tweakers user alfaleader, vrijdag 15 maart 2013 10:09

Prey project doet hetzelfde. Gratis en werkt voor android/ios/windows/mac/...

Door Tweakers user cantate, vrijdag 15 maart 2013 12:55

Gewoon aan de binnenkant van het batterijklepje een briefje of sticker ;)

Moet je dat natuurlijk wel hebben, maar uit ervaring weet ik dat iphoners toch wel een hoesje erom hebben waar het op kan. Graveren in de achterkant kan ook.

Door Tweakers user kid1988, vrijdag 15 maart 2013 14:05

Windows phone (uit ervaring, via devices.live.com of windowsphone.com) en iOS (horen zeggen van) hebben standaard de (gratis) functionaliteit om:

- De telefoon te traceren zolang deze aan staat (via data verbinding)
- Je telefoon herrie laten maken, zelfs als het geluid uit staat (via SMS)
- De telefoon te locken met nieuwe pincode zonalng deze aan staat (via SMS)
- De telefoon een bericht te laten zien en te locken met nieuwe pincode zolang de telefoon aan staat (via SMS, custom text,160 tekens)
- De telefoon compleet te wipen (via sms) maar dat streeft het doel van je telefoon terug vinden voorbij

Wanneer de telefoon uitgeschakeld is of de simkaart is veranderd, werkt dit (uiteraard) niet meer.

Bij mijn Dell Venue Pro (windows phone) is er buiten de software om (waar je dus de pincode voor nodig bent om in te komen) geen enkele manier om het toestel een hard reset te geven zonder er een andere firmware op te flashen (welke overgens moeilijk te vinden is).

Zoals Alphaleader zegt, is voor je mac of notebook Prey een heel goed (gratis) alternatief.


[edit]
Deze services kun je bij windows phone alleen bij wanneer je ingelogd bent met je live account op de bovenstaande website, om misbruik te voorkomen. Daarnaast moet deze optie uiteraard wel ingeschakeld staan in de telefoon.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 15 maart 2013 14:06]


Door Tweakers user Mauritsvdb, vrijdag 15 maart 2013 14:16

Ik kan nergens de optie vinden 'Eigennaar info' op mijn hox met 4.1.1? Of ben ik nu gek?

Door Tweakers user tweakerbwoy, zaterdag 16 maart 2013 11:32

Weet iemand toevallig wat de 'verloren modus' doet bij zoek mijn iPhone?

Door Tweakers user _trickster_, zaterdag 16 maart 2013 16:28

Ik gebruik inderdaad ook Androidlost,
Ook met de optie ingeschakeld op mijn telefoon en die van mijn vriendin dat als de Simkaart wordt gewijzigd in het toestel dat er keurig een SMS verstuurd wordt met gegevens naar de andere telefoon zodat er ook bekend is welk nummer het is, om zo alsnog andoidlost te kunnen gebruiken + eventueel de persoon op zijn nieuwe nummer te kunnen bellen/bereiken.

Ideaal.

Door Tweakers user Nozem1959, zondag 17 maart 2013 03:18

Dat kon al in 1999 bij Wince (Philips Nino 300) en heette'owner"oftewel 'eigenaar' :)
Samsung kent Mobile tracker

Door Tweakers user thund3rball, zondag 17 maart 2013 10:03

misschien redeneer ik te simpel, maar je kunt toch ook gewoon je eigen verloren toestel even bellen? :o

zag net een poll waar 6300 van de 8000 mensen een telefoon zouden teruggeven. Dus de kans is groot dat er opgenomen wordt.... :)

Door Tweakers user Spaiker, maandag 18 maart 2013 16:49

Die lumia's hebben dat ook, WP over het algemeen, kan je mooi op een kaartje zien waar je phone is, alsook een 'bericht' sturen, en een alarm laten afgaan als je hem in je huis kwijt bent, lekker handig :)

Door Tweakers user Azerox, maandag 18 maart 2013 21:31

Ik gebruik daar een leuke app voor, waar je ook je Phone mee kan vinden en berichten kan intypen of een alarm af kan laten gaan, verder laat hij de plek zien waar hij voor het laatst was voordat de batterij uitvalt.

Door Tweakers user justinthingy, dinsdag 19 maart 2013 11:26

HTC sense heeft toch ook een functie dat je alles kunt uitschakelen en contacten verwijderen via de PC inloggen op sense? ook als je navigatie zou gebruiken kun je daar ook je telefoon mee terug vinden. Als ik het niet verkeerd heb iedergeval!

Door Tweakers user King4589, dinsdag 19 maart 2013 11:33

iAdema schreef op donderdag 14 maart 2013 @ 12:18:
iOS kan met de "zoek mijn iPhone" dit ook.
Je kunt dan vanaf je computer thuis een bericht op de telefoon achterlaten.
uh ja berichten achterlaten kan op iedere telefoon, of ze ze kunnen lezen is iets anders. bellen vanaf een ander toestel is toch het makkelijkste kan de vinden de telefoon opnemen ook wanneer je er een lock screen op hebt.

Zelf heb ik vorige maand een telefoon gevonden, Galaxy s3, de eigenaar had er geen lock op zitten even in het adresboek "thuis" gezocht en gebeld 2 dagen later op de post gedaan. en vindersloon gekregen.

ik moet zeggen ik had wel even getwijfeld of ik hem zelf niet zou houden duurde ook maar 3 minuten ;)

Door Tweakers user n8n, dinsdag 19 maart 2013 18:57

King4589 schreef op dinsdag 19 maart 2013 @ 11:33:
[...]


uh ja berichten achterlaten kan op iedere telefoon, of ze ze kunnen lezen is iets anders. bellen vanaf een ander toestel is toch het makkelijkste kan de vinden de telefoon opnemen ook wanneer je er een lock screen op hebt.
find my iPhone zet prominent je bericht in het lockscreen en kan dat ook combineren met het afspelen van geluid. Gebruik het zelf af en toe als mn telefoon weer eens onvindbaar is.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 maart 2013 18:58]


Door Tweakers user n8n, dinsdag 19 maart 2013 19:04

rqstadman schreef op zaterdag 16 maart 2013 @ 11:32:
Weet iemand toevallig wat de 'verloren modus' doet bij zoek mijn iPhone?
locked je telefoon met een nieuw te kiezen code, kan een bericht en telefoonnummer op het lockscreen tonen. Als je een telefoonnummer toevoegt staat er een knop om dit te bellen met de telefoon zelf.

screenshot: http://cl.ly/Nh2a/2013-03-19%20at%2007:04.png

Door Tweakers user rickboy333, dinsdag 19 maart 2013 21:25

Wat ik me kon herrineren wat vroeger kon was dat als je de fabrieks-code invult. Dat je dan weet uit welke winkel hij komt. (T mobile/ Vodafone) Als je die telefoon daar inleverde wan konden de menens in de telefoon winkel hem achter halen via de computer (abbedomenten doorspitten enzo) Maar ik weet niet of dat tegenwoordig nog kan. Of dat het vervangen is door die moderne Apps.

Door Tweakers user 614, woensdag 20 maart 2013 11:41

Grappig dat sommigen "hun" telefoon moeten "verdedigen".
Deze blogpost deelt een tip om het lockscreen te gebruiken ter identificatie eigenaar. Leuke tip. En met zijn eigen voordeel dat het beter voor de accuduur is dan een app of polling service. Bedankt voor de tip Luuk.

Door Tweakers user Bulls, woensdag 20 maart 2013 19:55

briefje achter het klepje voor de accu?

Maar veel eerlijke vinders zijn er niet meer tegenwoordig:

Mijn broer had laatst een mobiel (iPhone) gevonden in de bar op de grond, heeft hem aan de bar afgegeven. Een paar maten die mee op stap waren vonden het een domme actie en vonden dat je hem wel moest houden. Ik heb verder mijn bedenkingen of de barman wel zo eerlijk bleek, of hem ook gewoon zelf heeft gehouden.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 maart 2013 19:58]


Door Tweakers user boomr, donderdag 21 maart 2013 10:15

Ik heb eigenlijk niks wat ik voor andere verborgen wil houden op mijn telefoon staan. Mijn facebook logt automatisch in en dat is denk ik het "gevaarlijkst". Ik heb dan ook geen lockscreen met code. Als ik mijn foon kwijt raak verander ik mijn facebook wachtwoord en klaar. De contacten in de telefoon staan ook als backup op me laptop, foto's zijn allemaal netjes en weinig spannends, en de berichten kunnen me gestolen worden. Enige schokkende zal zijn een BERG tieten die dagelijks in een groepgesprek met wat oud collega's gepost worden maar die zijn allemaal van internet geplukt dus ook niet echt prive:)

Het blijft natuurlijk ERG vervelend als dat ding kwijt is, maar niet omdat ik dan gegevens op straat heb liggen of iets dergelijks.

Door Tweakers user 1nsane, donderdag 21 maart 2013 16:23

thund3rball schreef op zondag 17 maart 2013 @ 10:03:
misschien redeneer ik te simpel, maar je kunt toch ook gewoon je eigen verloren toestel even bellen? :o

zag net een poll waar 6300 van de 8000 mensen een telefoon zouden teruggeven. Dus de kans is groot dat er opgenomen wordt.... :)
Dat is wat mensen zeggen, ik denk dat de waarheid wel wat anders ligt:

meneer, heeft u die fiets gestolen?

Nee, gekocht van een zwerver

Door Tweakers user FreshMaker, donderdag 21 maart 2013 23:22

Ach wat een hi-tech oplossingen allemaal ....

Ik heb een adreslabel op mijn accu's en aan de binnenkant van mijn batterijklapje zitten.

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 maart 2013 23:25]


Door Tweakers user Luuk1983, vrijdag 22 maart 2013 08:27

FreshMaker schreef op donderdag 21 maart 2013 @ 23:22:
Ach wat een hi-tech oplossingen allemaal ....

Ik heb een adreslabel op mijn accu's en aan de binnenkant van mijn batterijklapje zitten.
Helaas, mijn iPhone 4 heeft geen batterijklepje ;) En mijn Nokia Lumia 920 ook niet!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.