Alles wat niet in andere categoriën past.

Sterke verhalen

Door Luuk1983 op zondag 29 november 2015 18:16 - Reacties (25)
Categorie: Overige toelie, Views: 5.830

Je kent het wel, van die verhalen die op elke verjaardag weer naar boven komen, maar die simpelweg niet kloppen. "Als je iets maar vaak genoeg herhaald wordt het vanzelf waarheid" wordt er wel eens gezegd en ik denk dat dit best zou kunnen kloppen. Ik wil hier een paar standaard mythes ontkrachten, gewoon omdat het kan. Enjoy!

Er is een minimum snelheid op de Nederlandse wegen
Ik word wel vaker voor gek uitgemaakt als ik zeg dat er geen minimum snelheid is op de Nederlandse wegen. Immers, de politie zet mensen aan de kant als ze te langzaam rijden. Dat klopt, maar alleen als de persoon een gevaar op de weg is, dus als het snelheidsverschil met de medeweggebruikers te groot is. En dat gebeurt dan op basis van artikel 5 van de wegenverkeerswet (http://www.wetboek-online.nl/wet/WVW/5.html), want er is geen minimum snelheid. Dat zou wat zijn; kan je iedereen die in een file staat een bekeuring geven. Wèl worden er eisen aan een voertuig gesteld voordat deze de snelweg op mag, de minimale constructiesnelheid. En die is in Nederland 60 op de snelweg.

bron: https://www.rijksoverheid...lheid-voor-het-wegverkeer

De nooddiensten moeten zich zonder zwaailicht en sirene aan de regels houden
Dit is slechts gedeeltelijk waar. Voor de ambulance en de brandweer klopt dit inderdaad. Maar voor de politie geldt dit niet. Politievoertuigen mogen zonder zwaailicht en sirene bijvoorbeeld door rood rijden, te hard rijden of over de vluchtstrook rijden. Voorwaarde is wel dat het noodzakelijk is voor het uitvoeren van de functie. Het is soms bijvoorbeeld onwenselijk dat de politie door de sirene kenbaar maakt dat ze eraan komt als ze iemand op heterdaad willen betrappen en het is voor de verkeerspolitie in het kader van controle soms nodig om niet de hele tijd achter dezelfde auto te blijven hangen. Eén belangrijk verschil is er wel: een politievoertuig zonder zwaailicht en sirene is GEEN voorrangsvoertuig, dus je hoeft de politieauto dus niet voor te laten gaan of aan de kant te gaan.

bron: https://www.politie.nl/th...elling-van-verkeersregels

Levenslange gevangenisstraf is in Nederland 20 jaar
Dit is volgens mij een hele hardnekkige mythe, want ondanks dat het pertinent onwaar is komt deze elke keer terug. In Nederland is levenslang ook echt levenslang. Ja natuurlijk is het altijd mogelijk dat iemand toch eerder vrij komt, maar levenslang is iets anders dan 20 jaar.Het grappig is dat Nederland JUIST het enige Europese land is waar levenslang ook echt levenslang is.

bron: http://www.wetrecht.nl/is-levenslang-echt-levenslang/

Viral launch TNT in België

Door Luuk1983 op donderdag 12 april 2012 12:34 - Reacties (12)
Categorie: Overige toelie, Views: 5.286

Om de lancering van de TV-zender TNT in België te promoten is er een hele gave reclamecampagne opgezet. Mochten jullie 'm nog niet gezien hebben, dan raad ik dat zeker aan! Ik ben normaal niet van het plaatsen van YouTube-filmpjes, maar deze vind ik echt te meesterlijk om jullie te onthouden!

http://www.youtube.com/wa...er_embedded&v=316AzLYfAzw

OV-chipkaart perikelen

Door Luuk1983 op woensdag 17 augustus 2011 16:20 - Reacties (43)
Categorie: Overige toelie, Views: 14.955

De OV-chipkaart. Iedereen heeft het er wel over gehad. Lek, onhandig en duur zijn veelgebruikte woorden. Maar wat merk je daar zelf van in de praktijk? Ik deze blog mijn ervaring met de OV-chipkaart.

Ik ben nooit echt heel negatief geweest over de OV-chipkaart. Natuurlijk waren er problemen, natuurlijk werd het project veel te duur en natuurlijk was de beveiliging zo lek als een mandje, maar eerlijk is eerlijk: direct merk ik daar als consument weinig van. Ik ben al jaren geleden afgestudeerd, dus de problemen met het activeren van de OV-studentenkaarten heb niet bewust meegemaakt. Ik zag wel hele duidelijke voordelen die zo'n kaart zou kunnen bieden. Wel moet ik er even bij vermelden dat ik voornamelijk met de trein reis, met bussen en trams heb ik beperkte ervaring.

Enfin, om een lang verhaal kort te maken. Op een dag besloot ik dat het wel handig zou zijn om een anonieme OV-chipkaart aan te schaffen. Ik ging wat regelmatiger met de trein en ik vond het handig als ik niet in de rij voor de automaten zou moeten gaan staan.
Het aanschaffen van een anonieme OV-chipkaart kan gewoon bij de automaat en is net zo simpel als het aanschaffen van een kaartje. Ook wat geld op de kaart zetten ging zonder problemen. Eigenlijk best simpel dus allemaal. Totdat je bij het incheckpaaltje komt...

De incheckpaaltjes kunnen twee geluiden maken: een dubbele, subtiele zachte piep in combinatie met een groen lampje en bevestiging van je inchecken, of een hele harde, schelle piep die niet zou misstaan als je illegaal door de alarmpoortjes van een dure kledingzaak loopt met een aanzienlijk deel van de nieuwe collectie. oh ja, en er hoort ook nog een rood lampje bij. Mag je één keer raden... Juist, het rode lampje. Maar verder geen melding van wat er nou precies fout is en waarom het inchecken niet werkt. Volgens mij geeft de gemiddelde Windows foutmelding onderhand meer uitleg over wat er aan de hand is. En je verwacht het niet, maar ook de tweede en derde keer lukte het niet. Van ellende ben ik maar een kaartje uit de automaat gaan halen, omdat ik anders de trein zou missen.

Eenmaal op de bestemming aangekomen had ik wat meer tijd om even bij de automaat te gaan rotzooien met de kaart. Ik moest zelf uitzoeken dat:
  • Je reizen op saldo bij de NS moet activeren
  • Je minimaal 20 euro op de kaart moet hebben staan om überhaupt in te kunnen checken
Nou zijn beide problemen heel simpel om op te lossen en ergens is het minimale saldo van 20 euro goed te begrijpen, maar dat moeten activeren van reizen op saldo bij NS komt nogal vreemd over. Mijn oma zal daar maar gestaan hebben. Of een buitenlandse bezoeker. Het is toch één kaart voor bus, trein en metro? Ijdele hoop...

Maar goed, sindsdien gebruik ik de kaart eigenlijk zonder problemen. Inchecken lukt altijd, saldo opladen lukt altijd. En toen ik een weekendje in Den Haag was (en mijn vriendin ten huwelijk gevraagd heb O-)) bleek de OV-chipkaart prima in de trams te werken. Het enige waarvan ik me afvroeg hoe je dat zou moeten doen is het volgende:
Stel, je hebt iemand met een OV-studentenkaart of iemand met een voordeelurenabonnement, dan mogen er een paar andere mensen op meereizen met korting. Echter, dit kan je alleen bereiken door een kaartje met 40% korting te kopen. Er is geen manier om in te checken met de korting van een ander. Ik zou ook niet weten hoe je dat moet oplossen, maar handig is anders.

Nou wil het zo zijn dat mijn vriendin ergens anders gaat werken en daardoor full-time de auto nodig heeft. Ja, ondergetekende is lief voor z'n meisje en offert zich op en laat haar de auto meenemen. Aangezien ik makkelijk met de trein naar het werk kan, is het zonde om een tweede auto aan te schaffen. Dus wat bedenk je als nuchtere Hollandse tweakert? Dat je een persoonlijke OV-chipkaart gaat halen, daar een maandtrajectkaart op gaat zetten en dat je je anonieme OV-chipkaart gaat verpatsen aan je ouders of schoonouders. En zoals wel vaker klopt de theorie niet bij de praktijk. Even een korte samenvatting van de abonnementen van de NS. De bedenker van de NS-systemen moet in ieder geval een IQ van onder die van zanger Rinus hebben gehad om dit überhaupt te kunnen verzinnen:
  • Een voordeelurenabonnement kan op een 'gewone' persoonlijke OV-chipkaart. Hiermee kan je bij de NS en andere aanbieders op Saldo reizen en krijg je korting buiten de spits bij de NS. Niet interessant voor mij in ieder geval, want ik reis in de spits.
  • Zodra je een ander abonnement hebt worden deze meestal (met uitzondering van maandabonnementen) standaard op een persoonlijke OV-chipkaart geleverd. Zodra er een abonnement op de kaart staan kan je NIET MEER OP SALDO REIZEN met de betreffende kaart bij de NS. Uh...whut? Nou, zodra er een abonnement op de kaart staan kan je NIET MEER OP SALDO REIZEN met de betreffende kaart bij de NS. Maar je kan wel op saldo reizen bij de andere aanbieders. Een quote:
    Ook andere NS-abonnementen - met uitzondering van het Maandabonnement - worden standaard op een OV-chipkaart geleverd. U ziet het aan het OV-chipkaartlogo op de kaart. Het is nu nog niet mogelijk om met deze abonnementen bij NS op saldo te reizen. U blijft dus reizen zoals u gewend bent. Zodra er iets verandert, krijgt u bericht. U kunt met uw OV-chipkaart met NS-abonnement wel bij andere vervoerders op saldo reizen.
    8)7 8)7 8)7 8)7 8)7
Ik in mijn oneindige onschuldigheid dacht toch echt dat het hele idee van de OV-chipkaart was dat je één kaart hebt waar je abonnementen aan kan toevoegen en verwijderen. Bij de NS in ieder geval niet. En er klopt wel meer niet bij de NS. Als je bijvoorbeeld in Nijmegen van de NS-trein overstapt op een Veolia-trein moet je eerst uitchecken bij de NS en inchecken bij Veolia. En als je student bent kan je je 'OV-studentenabonnement' niet op een OV-chipkaart zetten waar al een ander product op staat. En ga zo maar door.

De conclusie lijkt me duidelijk. Bij de NS werkt het hele OV-gebeuren voor geen ene meter. Het instaptarief is vrij hoog met 20 euro, maar dit is nog te begrijpen. En zolang je af en toe met de trein gaat is het handig dat je je niet druk hoeft te maken dat je mogelijk bij de automaat in de rij moet staan. Als je daarbij je saldo gewoon netjes in de gaten houdt en op tijd oplaadt, dan is er weinig aan de hand.
Zodra je ook maar iets meer wil dan dat, dan wordt het onoverzichtelijk, onduidelijk en soms zelf onmogelijk. Laten we het bij de trein gewoon lekker bij kaartjes houden. Dat is waarschijnlijk nog een stuk goedkoper ook.

Bij de metro, bus en tram lijkt de OV-chipkaart meer potentie te hebben. Door de lagere instaptarieven en relatief kleine bedragen is het handig dat je niet met kleingeld hoeft te klooien. Maar er is voorlopig in ieder geval nog geen enkele sprake van één kaart voor bus, trein, tram en metro.

Edit: Nog een mooi artikel over de 'logica' van de OV-chipkaart: http://frontpage.fok.nl/n...korting-vaak-duurder.html

Blu-ray afspelen

Door Luuk1983 op maandag 25 oktober 2010 19:33 - Reacties (15)
Categorie: Films, Views: 9.950

Op dit moment heb ik een HTPC met blu-ray/hd-dvd combo drive. Hoewel het afspelen van blu-ray met deze PC an sich wel aardig gaat, heeft het ook een aantal nadelen. Ik ben een zoektocht begonnen naar alternatieven en deze zoektocht wil ik met jullie delen.

Legaal...meestal
Ik ben iemand die de meeste films koopt. In de eerste plaats om de makers te steunen en daarnaast omdat ik geen zin heb om online goede versies van films te gaan zoeken, verder hopen dat de kwaliteit goed is, hopen dat er geen fouten in zitten en hopen dat de ondertiteling in orde is en als laatste gedoe met codecs en dergelijke.

WMC en 24Hz
Blu-ray spelers zijn lange tijd behoorlijk duur geweest. Een interne blu-ray/ hd-dvd combo drive was echter behoorlijk betaalbaar. En aangezien ik toch al een media PC had, heb ik daar een drive in gebouwd. Mijn media pc draaide eerste Windows Vista Media Center en nu Windows 7 Media Center. Het eerste nadeel van Windows Media Center, is dat deze standaard geen blu-ray ondersteunen. Het tweede nadeel van WMC is dat je niet per programma of media kunt instellen wat de refreshrate is. Blu-rays en hd-dvds wil je het liefst op 24Hz/24p/1080p24 (hoe je het wilt noemen) afspelen en de overige filmbestanden niet. De media pc staat nu op 24Hz ingesteld, zodat blu-ray en hd-dvd perfect afspelen, maar een DVD op 24Hz loopt niet soepel, net als de meeste gedownloadde series en films.
Er zijn natuurlijk ook nog andere Media Center softwarepakketten die erg goed zijn, maar het afspelen van blu-ray discs is, in tegenstelling tot gedownloadde blu-ray ripps, altijd een probleem. Er zijn nauwelijks open-source blu-ray decorders en de meeste Media Center softwarepakketten zijn afhankelijk van betaalde third-party programma's, drivers of codecs. Windows Media Center icm PowerDVD of Arcsoft Total Media Player is naar mijn mening nog de beste keuze op dit moment.

Software
Zoals ik al aangaf zijn er programma's die blu-ray en hd-dvd kunnen afspelen en er zijn er een paar die integreren in Windows Media Center, voor zover je dit integreren kan noemen. Kenmerk van deze media players is dat ze een ten-foot interface hebben. Cyberlink powerdvd is één van de bekendere, maar deze ondersteund geen hd-dvd (meer). Degene die ik tot nu toe gebruikt heb ik Arcsoft Total Media Player. Op zich doet deze speler wat je ervan mag verwachten. Maar ja, dan stop je op een avond de net nieuwe blu-ray van 'Avatar' erin en dan blijkt je eerst een emergency/beta patch moet installeren omdat Avatar anders niet goed afspeelt. ik heb geen behoefte om telkens eerst patches te moeten installeren voordat films werken. Daarnaast moet ik bekennen dat ik dit programma illegaal heb, dus bij elke update is het afvragen of het programma nog gaat werken. De full version van de Arcsoft Total Media Player kost onderhand meer dan een losse blu-ray speler, wat ik simpelweg teveel geld vind voor software dat regelmatig kuren vertoont.

De opties
Al met al een hoop nadelen, waar ik behoorlijk van begin te balen. Het werkt allemaal gewoon niet zo lekker als een losse speler. Ik ben gaan bedenken waar een vervangende speler aan moet voldoen. Ik kwam tot de volgende eisen:

• Blu-ray discs afspelen moet gewoon altijd prima werken.
• DVDs normaal kunnen afspelen en dit moet altijd prima werken
• Ik wil niet telkens de refrehrate handmatig moeten instellen afhankelijk van het type media
• Eventueel de HTPC vervangen, dus veel videobestanden kunnen afspelen, maar dit is niet heel belangrijk

Gebaseerd op deze eisen ben ik eigenlijk tot drie mogelijkheden gekomen en deze zijn van goedkoop tot duur:

• Een Panasonic DMP BD-65 blu-ray speler
• Een Playstation 3
• Een HDI Dune Prime 3.0

Per product zal ik aangeven wat de voor- en nadelen zijn.

Panasonic DMP BD65
De Panasonic blu-ray speler is een stand-alone speler en niet veel meer of minder dan dat. De speler kan foto's en video's van een SD kaart of USB stick afspelen, maar het aantal ondersteunde formaten is niet noemenswaardig. Daarnaast ondersteund de speler Viera Tools, waarmee je bijvoorbeeld Youtube filmpjes kan bekijken. Een vervanger voor mijn HTPC is het niet: daarvoor ondersteund de speler veel te weinig filmformaten. Maar omdat de HTPC geen blu-ray meer hoeft af te spelen kan is er een veel bredere keuze voor Media Center software en hoeft de PC niet meer ingesteld te worden op 24Hz. Ik heb ook al geverifieerd dat de speler DVDs op 50Hz afspeelt en blu-ray op 24Hz, zoals het hoort. Daarnaast is deze oplossing met 135 euro veruit de goedkoopste.

Playstation 3
De playstation 3 is een erg goede blu-ray speler. En omdat het een doorlopend product is dat voorlopig nog niet uitgefaseerd wordt, komt er telkens nieuwe firmware beschikbaar die de PS3 updaten volgens de laatste standaarden. Spellen zal ik niet heel veel op de PS3 gaan spelen, hoogstens af en toe een spelletje uit de budgetbak. En dan is de PS3 wel erg duur. De aanschafprijs is ruim 280 euro, daarnaast moet er nog een blu-ray afstandsbediening gekocht worden en moet er een tweede controller komen. Je gaat dan dik over de 300 euro heen. Verder past de PS3 absoluut niet qua design bij de overige Hi-Fi apparaten en is het stroomverbruik voor puur films afspelen aan de hoge kant. Ook met een PS3 zou de HTPC de deur niet uitkunnen. De PS3 kan aardig wat films streamen, maar ook lang niet alle formaten.

HDI Dune Prime 3.0
Als de HDI Dune Prime 3.0 alles wat deze speler zou moeten doen perfect zou doen, dan is het de ideale combinatie tussen een blu-ray speler en een media player. Om te beginnen is de prijs behoorlijk hoog met 380 euro. Je krijgt dan wel een speler die lijkt op een 'standaard' blu-ray speler. De speler heeft een drive voor het afspelen van blu-ray discs en dvd's. Daarnaast ondersteund de speler via het netwerk nagenoeg alle media formaten die je kan bedenken. De software schijnt volgens allerlei reviews prima in orde te zijn en erg goed te werken. Echter, de software voor het afspelen van een blu-ray disk schijnt nogal tegen te vallen en de beeldkwaliteit is lang niet zo goed als een losse blu-ray speler.

Conclusie
De conclusie? Voor nu ga ik voor de Panasonic blu-ray speler. Deze geeft de grootste zekerheid dat ik zonder gezeur blu-ray's en DVD's kan afspelen. En aangezien de nadruk op het afspelen van deze twee formaten ligt is care-free afspelen het belangrijkste. Doordat mijn HTPC geen blu-ray discs meer af hoeft te spelen kan ik meerdere softwarepakketten gaan proberen en kan het beeld op 50Hz ingesteld worden.

De PS3 zou aantrekkelijk zijn als ik ook wilde gamen, maar indien ik de PS3 zou kiezen was gamen 'leuk voor erbij'. En daarvoor vind ik de PS3 te duur met ruim meer dan twee keer de kosten van een losse blu-ray speler. En omdat blu-rays afspelen niet de core-business is van het apparaat blijft het een beetje behelpen, ookal is het een goede blu-ray speler. De software support is wel een heel groot pluspunt, maar rechtvaardigt de veel hogere prijs op dit moment niet. De HTPC vervangen kan de PS3 ook niet.

De HDI dune is zeer interessant. 380 euro voor een aparaat dat zowel HTPC als blu-ray speler kan zijn is niet heel erg duur. Het blu-ray gedeelte is echter het minst goed uitwerkt aan het apparaat. Als Media Player is het een fantastisch apparaat, maar als blu-ray speler stelt het niet zo heel veel voor. En dan wordt 380 euro ineens duur. Ook is de kans dat er software problemen ontstaan bij dit apparaat het grootste. En omdat probleem vrij blu-ray spelen het belangrijkste is vind ik dit apparaat de moeite (nog) niet. Ik hou 'm echter wel goed in de gaten. Er komen regelmatig nieuwe firmware update uit en mogelijk dat in de toekomst dit apparaat voor mij interessant wordt.

Ik dank u voor uw aandacht ;)

Is groen wel groen?

Door Luuk1983 op dinsdag 9 maart 2010 20:04 - Reacties (29)
Categorie: Overige toelie, Views: 4.804

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog geschreven heb door gebrek aan tijd, maar ook een gebrek aan onderwerpen. Zo nu en dan komt er iets voorbij waarvan ik denk: ja, daar heb ik een duidelijke mening over.

In dit geval het milieu. Ik ben absoluut geen hippie die vind dat alles 'groen' moet. Het blijft wat dat betreft gissen of 'we' de oorzaak zijn van een stijgende temperatuur op aarde. Feit is wel dat het aantal meetstations in de loop van de jaren drastisch zijn afgenomen wereldwijd, waardoor het best wel eens mogelijk zou kunnen zijn dat de temperatuurstijging een fabeltje is. Maar als je dan weer dit soort berichten leest, dan vraag je je toch af wat het klimaat nou gaat doen, wat voor een invloed we eigenlijk hebben.

Het is in ieder geval in alle gevallen wenselijk is om goed om te gaan met het milieu. Immers, grondstoffen kunnen opraken en ik denk dat -los van het broeikast effect - het absoluut geen kwaad kan op minder CO2 uit te stoten. Zo zijn er door de overheid meerdere manieren bedacht om 'beter' met het milieu bezig te zijn en deze manieren worden gestimuleerd. Misschien dat ik nogal veel doordenk, maar zijn die manieren eigenlijk wel zo 'groen'?

Probleem is dat je moeilijk kan bepalen wat nou 'beter' is. Of een maatregel netto nou beter of slechter is voor het milieu of niet. Ik zal dan ook geen uitspraken doen over een maatregel of deze nou goed of fout is, maar het is vooral om jullie eens stof te geven om na te denken.

Ten eerste eentje die dicht bij huis ligt: flessen met statiegeld inleveren. Ik denk dat iedereen dat wel doet. Simpelweg omdat je geld weggooit als je het niet doet. Het idee is natuurlijk om de flessen te recyclen. Echter, flessen die je inlevert moeten worden gesorteerd en vervoerd worden naar een centrale plek. Daar worden deze flessen met veel water, hitte en smerige chemicalien. Immers, er moet vanuit gegaan worden dat elke fles potentieel verschrikkelijk vies kan zijn, dus je moet alle flessen wel zo agressief schoonmaken dat alles schoon wordt. Zou het transport en het schoonmaken opwegen tegen de winst van telkens nieuwe flessen maken? Je bespaard uiteraard wel grondstoffen.

Ten tweede: de sloopregeling. Het idee is goed: vervuilende oude auto's worden gesloopt als je een schone (bijna) nieuwe auto koopt. Wederom: het idee is goed. Maar wacht, kost het maken van een auto ook niet heel veel energie? Ergens lijkt het me niet wenselijk om in principe nog goede auto's te gaan slopen die economisch nog niet eens afgeschreven zijn. Dát is pas consumeren op z'n best en dát is pas milieubelastend.

Ten derde: Hybride auto's. Auto's die naast een verbrandingsmotor ook nog een electromotor hebben. CO2 uitstoot is een stuk lager dan auto's met alleen een verbrandingsmotor. Op de momenten dat je normaal energie kwijt raakt, dus tijdens remmen en uit laten rollen van de auto worden de accu's opgeladen.
Maar de andere kant van het verhaal laat zien dat het fabriceren van deze auto meer energie en materiaal kost. Er moet immers naast de verbrandingsmotor ook de electromotor gemaakt worden en alle electronica die erbij komt kijken. En tevens hebben deze auto's een hele batterij (hehe) aan milieuonvriendelijke accu's. Deze accu's gaan ook nog eens snel achteruit in capaciteit. De accu's moeten op een gegeven moment vervangen worden en de auto moeten vervoerd en verwerkt worden.
De hamvraag is dus: maakt het verschil in brandstofverbruik alle extra energie die nodig is om de extra onderdelen te maken en te verwerken goed? Ik twijfel daar behoorlijk aan.

Ten vierde: spaarlampen. Ja ze gaan langer mee en ja, ze verbruiken een stuk minder energie. Maar een spaarlamp zit helemaal vol electronica en schadelijke stoffen. Het maken van een spaarlamp kost ook veel energie. Het is ook hier maar de vraag of het verschil in verbruik en levensduur genoeg is om de fabricage en verwerking teniet te doen.

Windmolens zijn ook leuk en aardig en hebben een hoop voordelen, maar van wat ik gelezen heb ook veel nadelen: het kost heel veel energie om ze te plaatsen en het kost heel veel energie om het (intensieve) onderhoud te blijven doen. Ook is het zo dat ze pas vanaf een bepaalde draaisnelheid genoeg energie opleveren. Windenergie is ook niet zeker, aangezien het windstil kan zijn. Je moet dus backups hebben in de vorm van kolen-/gas- en kerncentrales. We kunnen energie nog niet fatsoenlijk opslaan, dus we hebben altijd een (stabiele) overcapaciteit nodig. Het zou zomaar kunnen zijn dat het meer energie kost om windmolens te maken en te onderhouden dan dat ze in hun hele leven opbrengen, volgens sommige artikelen die ik gelezen heb.

En zo kan je nog wel even doorgaan. Dingen zijn niet altijd zoals ze zijn. En je bespaard soms heel wat minder dan je denkt, puur naar de netto opbrengst voor het milieu gekeken. Er zijn natuurlijk ook een hoop maatregelen die wel degelijk effect hebben. De toekomst zit 'm volgens mij in het woord 'duurzaam'. Met slimme methodes het milieu zo min mogelijk belasten en in evenwicht proberen te houden.

Al met al is deze blogpost ook dubieus: om jullie van het milieu bewust te maken heb ik mijn PC moeten aanzetten met behoorlijk dikke hardware, goed voor een paar honderd watt aan energie. Dus als ik deze blog niet had geplaatst was ik eigenlijk beter voor het milieu bezig geweest... Naja, je kan niet alles hebben denk ik maar zo.