Alles over spellen en wat met spellen te maken heeft. Van korte reviews, tips, flash games en filmpjes.

Onverklaarbare game problemen

Door Luuk1983 op maandag 16 november 2009 22:26 - Reacties (9)
Categorie: Games en gaming, Views: 3.992

Soms kom je van die problemen tegen die je door te zoeken op internet eindelijk kan oplossen, maar waar je zelf absoluut niet opgekomen was.

Zo had ik eens een probleem met steam. Als ik een steam spel opstartte, dan minimaliseerde het venster met het spel erin meteen. Als je dan op de taakbalk klikte, dan werd het venster weer gemaximaliseerd, maar meteen daarna, hoppa, weer geminimaliseerd. Het mag duidelijk zijn dat er dan niet echt te gamen valt ;) Waar lag het aan? Aan Skype. Ja, Skype ja, dat programma waarmee je kan bellen. Zodra je skype aan had staan kon je geen enkele steam game spelen. Ik heb tot op de dag van vandaag nog niet gesnapt wat deze met elkaar te maken hebben en hoe Skype het voor elkaar kan krijgen dat spellen niet opstarten, maar een update van Skype heeft het probleem opgelost.

Nou had ik laatst weer een nieuw probleem. Spellen worden met een redelijk constante interval van ongeveer 30 minuten geminimaliseerd. Het spel crasht niet en wordt ook niet afgesloten, maar gewoon geminimaliseerd. Je kan vervolgens gewoon het venster weer maximaliseren en verder gaan. Gelukkig detecteren veel spellen wanneer je naar de desktop terug gaat en deze spellen gaan dan automatisch op pauze. Bijvoorbeeld Fifa 2010 doet dat. Ik denk dus: hebben ze weer es iets fout gedaan met steam! Maar het bleek niks met steam te maken te hebben. Ook andere spellen blijken dit probleem te hebben. Maar goed, ik heb dus eerst het steam forum bekeken en wat blijkt? Dit is een known bug van AVG 9! Wederom: wat hebben games/steam en AVG met elkaar te maken?? Ik merkte ook dat programma's soms ineens de focus verliezen, zoals de textbox in mijn browser waar ik deze post in aan het typen ben. Dit komt voor als je een update doet van oudere versies van AVG. Als je het hele programma verwijderd en handmatig alle mappen verwijderd en opnieuw installeerd moet het probleem opgelost zijn. Blijkbaar pakt AVG elke keer de focus om het half uur (update check ofzo?)

Dit zijn echt van die problemen waar je zo weinig mee kan. Ik ben blij dat ik ze kan oplossen, maar ze maken de PC niet echt tot een makkelijker game-platform. Hopelijk help ik er in ieder geval mensen mee door deze problemen en oplossingen te posten.

Brutes: zinloos verslavend spel

Door Luuk1983 op donderdag 12 november 2009 12:49 - Reacties (10)
Categorie: Games en gaming, Views: 4.542

Soms kom je van die spellen tegen die compleet nutteloos zijn. Spellen waar je zelf en al je vrienden het erover eens zijn dat het een echt nutteloos spel is en dat het zonde van de tijd is. Maar toch blijf je het spelen. 'My brutes' is zo'n spelletje. Compleet overbodig en met veel te weinig mogelijkheden, maar tòch ga je ermee door.

My brutes is een flashspelletje en is simpel qua opzet: je maakt een 'brute' aan. Een virtueel poppetje. Met dat poppetje ga je tegen andere 'brutes' vechten. De dag dat je je brute aangemaakt hebt mag je 6 keer tegen een andere brute vechten, daarna mag het nog 3 keer per dag. Het is dus echt zo'n spelletje om elke dag even 5 minuten te doen. Met die gevechten wil je experience points, waarna je brute geupgrade wordt, meer wapens krijgt en meer special abilities. En ik zeg expres geupgrade WORDT, aangezien je hier zelf geen invloed op hebt, maar daarover straks meer.

Nu eerste even een overzicht van een 'cell'. De begin pagina van je brute:

http://tweakers.net/ext/f/jHB6mCWHIe2WI8EbbpQjWuXj/full.jpg

Je brute heeft dus een aantal eigenschappen: speed, agility en strenght. Daarnaast heb je special ability's, zoals extra armor, snelle aanvallen, mogelijkheid tot het afpakken van een wapen etc. Je brute krijgt in de loop van zijn progress beschikking over meerdere en zwaardere wapens. Als brutes tegen elkaar vechten ziet het er zo uit:

http://tweakers.net/ext/f/tuAzOZADGfer277Xb9huD70S/full.jpg
Je kan dit gevecht ook bekijken via: http://luuk1983.mybrute.com/tf/6216665

Tot zover ziet het er allemaal best leuk uit. Grafisch is het voor een flashspel best OK en je hebt een hoop mogelijkheden. Echter... Je hebt echt 0,0 invloed op alles. Het enige wat je zelf kan bepalen is tegen wie je vecht. De verloop van het gevecht, welke wapens je krijgt, welke eigenschappen geüpgrade worden, welke special abilities ke krijgt etc. worden door het spel bepaald. Vandaar dus een compleet zinloos spel. Echter, ik wil zo graag hoger komen, ondanks dat ik er zelf niks aan kan doen, dat ik het blijf spelen. Het is net als kijken naar een voetbalwedstrijd: je hebt er zelf geen invloed op, maar je hoopt wel dat er door jou 'cluppie' gewonnen wordt. Zo voel ik me ook bij een gevecht met mijn brute.

De mogelijkheden van dit spel zijn dus beperkt. Grafisch is het best goed, maar ook lang niet alle menu's zijn lang niet altijd even logisch. Sommige opties zijn lastig te vinden. En als je je drie gevechten gehad hebt op een dag, dan kan je helemaal niks met dit spel.

En toch blijf ik spelen. Mooi he?

SPAM MODUS:
Mocht je desondanks toch zin hebben om mee te doen, wordt dan mijn pupil, dan doe je mij er een plezier mee. Ik krijg namelijk ook experience via pupils. Om een pupil te worden meld je aan via deze link: http://temp2000.mybrute.com. Je hoeft niks aan persoonlijke gegevens in te vullen. Zelfs een wachtwoord op je brute is niet verplicht. Ik raad je wel aan dit zo snel mogelijk te doen, aangezien andere spelers anders met jouw brute kunnen spelen. Wachtwoorden kunnen NOOIT recovered worden! Dus verlies 'm niet. En mocht je nog in een clan willen, mijn clan 'Brutal_Alliance' heeft nog plek genoeg!

Half Life 2 geinspireerd filmpje van Nederlandse bodem

Door Luuk1983 op donderdag 19 maart 2009 14:53 - Reacties (36)
Categorie: Games en gaming, Views: 5.924

Hallo medetweakers,

Ik ben over het algemeen niet zo van het 'leuke filmpjes' en 'grappige plaatjes'. Natuurlijk kan ik een leuk geintje op z'n tijd waarderen, maar net als die eeuwige forward mailtjes of de 'fw:fw:fw:fw:fw:fw:re:fw:fw:re:re:fw:fw' berichten op hyves wordt het over het algemeen TE irritant. Er zijn namelijk zoveel filmpjes en plaatjes dat het dan al snel een overkill wordt.

Toch kom ik zo af en toe langs zo'n filmpje of plaatje die er voor mij erg uitspringt en waar ik erg enthousiast over ben. In deze post wil ik zo'n filmpje onder de aandacht brengen.

Het betreft hier een filmpje dat duidelijk gebaseerd is op Half life 2. Ik vermoed dat het een studentenproject is of is geweest. Ik kan de manier waarop ze de special effect geintegreerd hebben met de 'live action' beelden zeer waarderen en denk daarom dat dit filmpje speciale aandacht verdiend, alleen al vanwege de 'craftsmanship'. Detail daarbij is dat het blijkbaar 10 minuten lopen van mijn werk opgenomen is, namelijk bij de Appie Heijn op de Daalseweg in Nijmegen. Leuk om te zien hoe daar alles digitaal aan gort geschoten wordt ;)

Zie Fok! games voor het filmpje:
http://games.fok.nl/news.php?newsid=30878

of direct naar youtube:


En voor degene die de blue screen niet zien:
http://tweakers.net/ext/f/KzPVmwV2rVkdtpzPoXQnRnow/full.jpg