Alles over mijn nieuwbouwhuis, klussen en dergelijke.

Luuk1983 krijgt glasvezel!!!

Door Luuk1983 op maandag 6 juli 2009 15:32 - Reacties (24)
Categorie: Het huis, Views: 4.817

Ja ja, denk je in een achtergesteld kut....eh minder prettig dorp te wonen. Het gaat er namelijk toch echt van komen: ik krijg glasvezel! Het heeft even geduurd en het was even spannend, maar het gaat toch echt door!

Het is alweer een tijd geleden toen Stichting Glasvezel Wijchen (Wijchen ligt tegen Nijmegen aan) begon met voorbereidingen om Wijchen zo ver te krijgen voor Glasvezel. Door middel van voorlichtingsavonden, promoties op de markt, borden langs de weg, een internetsite en een hoop ambassadeurs werd er een poging gedaan om 40% van Wijchen voor glasvezel te laten kiezen. Een niet geringe opgave met een deadline.

De deadline kwam en werd niet gehaald. Met ongeveer 25% was de belangstelling wel redelijk, maar niet genoeg. Echter, inschrijven bleef gewoon mogelijk en de deadline leek gewoon genegeerd te worden. Er kwam vooralsnog geen nieuwe deadline.

Het leek er echter steeds meer op dat 40% nogal hoog gegrepen was. Een paar maanden gingen voorbij en de inschrijvingen druppelden wel binnen, maar het was nog lang niet in de buurt van de 40%. Er werden nieuwe voorwaarden gesteld. Drie gebieden binnen Wijchen die in verhouding het meeste aanmeldingen waren kregen prioriteit. Er zou geprobeerd worden om binnen deze drie gebieden zoveel mogelijk aanmeldingen te krijgen en daar tot 40% te komen. Later zouden de overige gebieden aan de beurt zijn. Men hoopte dat door mond-op-mond reclame de overige gebieden beter zouden gaan presteren als eenmaal de eerste gebieden aangesloten zouden zijn. Er kwam ook weer een deadline en wel 1 juni 2009.

De 40% werd in de drie doelgebieden niet gehaald, maar het zat er behoorlijk dicht op. De resultaten en inschrijvingen werden naar de investeerder gestuurd die aan het rekenen geslagen is. 2 weken later kwam het verlossende woord: glasvezel gaat er komen. En ik woon in 1 van de 3 doelgebieden! :) Ik heb hopelijk ergens volgend jaar een mooi 50Mbit up/down abonnement, wat in de loop van de tijd waarschijnlijk nog een stuk omhoog gaat genieten :)

Zoals ik al zei, denk je in een achtergesteld dorp te wonen, waar het altijd lang duurt voordat nieuwe technieken hun intrede doen, zit ik dalijk op de eerste rij. Niet dat je mij hoort klagen....verre van!

MIjn huis is opgeleverd!

Door Luuk1983 op dinsdag 21 april 2009 09:38 - Reacties (21)
Categorie: Het huis, Views: 7.277

Sommige wisten het misschien al, maar ik ben de de afgelopen (ruim) 2 jaar aan het wachten tot mijn nieuwbouwhuis in Wijchen, vlakbij Nijmegen, gereed zou komen. Afgelopen woensdag 15 April was het eindelijk zo ver!

Ik wilde eigenlijk al eerder een blog schrijven net na de oplevering, maar ja, je kent het wel: het is dan meteen even hectisch en druk. Ik heb nu ook nog geen foto's bij de hand. Die staan nog ergens op het fototoestel en die ligt bij mijn vriendin. Beschouw deze post als korte intro van een paar post over het huis en wat ik zoal doe en gedaan heb. Misschien dat ik mensen nog tips kan geven, of misschien dat jullie nog tips voor mij hebben.

Het huis ziet er van buiten zo uit op het ontwerp van de wijk:

Op de begane grond is een grote garage met een uitbouw, op de eerste verdieping is de woonkamer met keuken, op de tweede verdieping is de badkamer en twee slaapkamers.

Wat is er tot nu toe gedaan?
- De garagewanden zijn gelatexed
- De garagevloer is met betonverf geverfd, maar moet nog een keer
- De trapleuningen zijn geschuurd
- Alle muren, behalve in de garage zijn gespoten door een professionele spuiter.

En natuurlijk hoort daar een hoop werk omheen, zoals het verwijderen van alle stopcontacten en lichtschakelaars en radiatoren voordat er gespoten kon worden en het schoon en vlak maken van de muren en vloer van de garage. Als ik zie wat er gedaan is in 6 dagen, dan ben ik behoorlijk tevreden.

Ik zal binnenkort wat uitgebreider bij alles stil staan en wat foto's plaatsen!